Pembukaan SEMULA!

Assalamualaikum semua,
mesti semua terkejut sebab blog nie sebenanrnya dah tutup tapi disebabkan masalah teknikal yang tidak bole di elakkan,
saya membuka semula blog ini bertujuan untuk mengupdate latest kerja tangan saya. pembukaan semula ini hanyalah sementara, ianya bukanlah tetap kerana blog satu lagi tengah berada dalam pembikinan/kemaskini data-data untuk di ubahsuai. Jadi sementara menunggu blog saya yang lagi satu itu siap, saya akan update latest kerja saya disini..
dan di kesempatan ini juga saya ingin menucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI kepada semua sekali tidak kira yang jauh atau dekat.10 jari kususun ampun dan maaf jika ade terkasar bahasa atau perbuatan yang melampau atau sebagainya. insyallah kita berjumpa lagi selepas raya nanti! keep in touch ya. peace yaw!

ini gambar raya tahun lepas..tahun ni nanti saya update ya!

Regard,
Muhamad Zayd
+6017-6879538
zaydphotography@gmail
BB Pin : 21CF8D9B

Advertisements

semalam….biar betul

semalam aku dapat some email..

important and cofidential kata nyer..

mule2 aku malas nak layan sgt email cmni..ye la slalu nyer spam lottery bagai lah..

tp hati aku tedetik nak bukak jugak email tue..

skali dier tulis ….

“thanks for ur scoring 2 goal last night! really awesome! payment approve A.S.A.P” – manager

 

p/s: please jgn maki aku tp nie kenyataan! =p

 

RGRD,

Muhamad Zayd | Photographer
017 – 687 9538 | Zaydphotography@gmail.com
http://www.flickr.com/photos/zaydsphotography

melaka kembali!

yahoo..melaka datang kembali.aku nie kalu x g melaka sekali stahun x sah..wajib g lah melaka ni tiap2 tahun..dah mcm acara wajib plek:P
knape aku suke g melaka ekk??
sbb aku suke tgk suasana disana..warna warni..tempat di pon lain mcm ckit..x mcm KL..ikan bakar di pon tebabow!!
hehhe..itu la sbb aku suke g melaka! ekkekekk..satu lg aku nie mmg kaki jalan2..tp malaysia nie x abis2 jaln lagi…asyik jalan tempat same jer..hahha..ok lah blk ke melaka td..melaka nie bg aku dier unik ckit la..x tau knape..mungkin structure bangunan dier kot..ermm tah ah..ok aku nak citer ari sabtu lepas aku g melaka…kol 7 pg aku dah chow dr umah dan terus cargas ke hentian nilai..kat situ meet point la kirenyer sbb kitorang yg g nie ader dlm 4-5 bijik keta so sumer grak dr tempat lain2..so meet point dier kat hentian nilai.kat situ aku lantak nasi lemak dah 2 bungkus..haha..tetiba rase lapo plak aku..hhaha..jam kol 7.30 sumer org nak chow grak terus..ye la lambat2 kang lambat la smpai melaka nanti..dah x bes nak shooting..heheh..dengan permulaan perjalanan yg membosankan..ialah highway..bosan giler beb..aku dok blakang pon dah mule start btol kan ‘ saf ‘..hahha..mengantok giler..mlm td tue dah la TT..blk tah kol bp..pg nie g melaka plak..haduhh..lame2 aku pon lelap sedar2 dah nak masuk exit alor gajah dah..hahahah…
di pendekan cerita sampai2 aku x citer ape dah aku terus cari tample terdekat..bukan aku nak smyg tp aku nak crk gmbr CNY tahun nie..hahhaha..lepas 2-3 jam lepak di tample tue..aku pon buat keputusan utk rest and crk kawan2 aku yg tgh syok layan model..hahah..aku nie kureng ckit kalu ajak shoot model..whahhahaha :P..ok setelah membuat panggilan beberapa kali jumpa la kawan2 aku nie..sumer tgh kusyuk walaupon matahari tegak atas kapla! hehehhe..
lepas tue dipendekan lagi cerita ,
ptg aku decide nak g makan ikan bakar..mane boleg melaka x kene ikan bakar kan?? hahha..lalu aku dan 3 org rakan agi menuju ke umbai..mati2 aku ingat name tempat tue mumbai..wkakakkakak..bodo giler..
setelah meng odering 2 ekor kembong dan 1 ekor cencaru utk dibelasah..akhirnyer masa utk makan telah tibe..tanpa melihat kiri dan mahupon depan dan blakang..aku terus membelasah ikan td..hahhah..jaringan pertama yg aku telah buat seawal minit ke 3..hahaha..x larat jerp..hahha jaringan ke 2 aku buat selang 5 minit lepas tue…dan jaringan penamat pade minit2 terakhir aku…dem!! tamat sudah cerita aku..aku tau dier mcm tergantung tp ko buat2 lah paham! kwkekek 🙂

nota mata : jaringan = tergigit cili padi dalam kicap cicahan ikan bakar! dem!

rgrd,
Muhamad Zayd | Photographer
017 – 687 9538 | Zaydphotography@gmail.com

http://www.flickr.com/photos/zaydsphotography

jumaat

salam,
jumaat lepas aku cuti..hahah.saje amik cuti..nak rehat2 ckit dr kerja2 ofis tue..ye la..lame2 bosan/pening/serabut dok ofis tue..
so aku cuti cadangnyer aku nak amik beg kamera baru kat sorg dealer nie..beg lame aku computrekker tue x muat dah..ye la makin lame makin byk barang nak bubuh..aku decide amik think thank acceleration..so ptg jumaat tue aku cabut jumpa dealer tue utk amik beg tue…dah setel sumer aku gerak ke KLCC ..saje nak lepak sane..lame x lepak sane..smpi sane aku decide nak telan frappucninno caramel kat Starbuck..lepak2 aku on laptop..terus aku teringat nak shoot KLCC waktu magic hour(mahgrib)..so aku tgk jam baru nak pkul 5.30ptg..so aku pon decide lepak la dulu sambil layan frappucinno caramel aku td tue..layan punya layan aku tgk jam baru pukul 6.20 so aku po berambus dr starbuck td.sambil membawa beg baru aku tue..aku jalan2 sambil snap menyenap gmbr2..jalan2..nak pukul 6.45 aku pon cargas carik port nak shoot KLCC nie..dah jumpa aku pon lepak menuggu waktu sesuai nak shoot…7.20 pppaaaaappp..aku snap sedap..aku tgk..perghhh time dah kena..terus aku compo baik2 dan snap byk2..whohaoaaaooa..langit plak biru mmg lagi berda2 la aku shoot..aku larik g tempat lain ckit supaya dapat diffrent angle…pappp..cun..pap puk pap puk..jam dah kol 7.43 cmtuh..biru langit pon dah beransur hilang aku pon decide nak lepak minum jap..haus giler beb minum ayor kopi dr td…x minum ayo lain..aku oder ayer mango kat tempat same yg aku minum ptg td..lapak2 sambil aku transfer gmbr..ader la awek nie dtg duduk meja sebelah aku..skali dier pon bwk kuar macbook dier..aku pon x de la dok usha dier…tp setiap kali aku pandang dier dier mesti husya aku balik..tp aku pon wat x port je lah…abaikana..jam dah kat kol 9.30 aku pon cargas balik bangi dgn sumardi..cadang nak singgah tt bangi jap blk  tue…selepas hampir 45minit perjalan sbb jem giler babeng aku smpi kat tt bangi..lepak2 smpi kol 12.30 aku cabut sbb esok aku nak g melaka plak..chot wat outing..aku pon rase lame x g melaka aku decide nak g lah..bajet nak makan ikan bakar..mintak2 sempat lah..hehhehe 
nota mata : perkataan ‘decide’ aku rase plg byk dlm post nie..kekekke 😛
rgrd,
Muhamad Zayd | Photographer
017 – 687 9538 | Zaydphotography@gmail.com
http://www.flickr.com/photos/zaydsphotography

 

Sedih

Sedih aku tgk 
Perit bg aku
tp nak buat cmaner
aku tiada kuasa utk bantu..
kalu ade kuasa dah lame aku jd superhero
nak buat cmane ..aku hanye dpt bantu selagi mane aku mampu
mari kawan2 semua kite menadah tangan..
berdoa kepada yg maha ESA utk membantu rakan/kawan kita yg seagama yg bakal/sedang/lepas menimpa bala di Palestin supaya diorang selamat.AMIN…

rgrd,
Muhamad Zayd | Photographer
017 – 687 9538 | Zaydphotography@gmail.com
http://www.flickr.com/photos/zaydsphotograph

Selangor Vs Negeri Sembilan (3-0)

serabut kusut

haduii..
serabut
kusut
itu yg sedang aku melanda..
otak byk memikir..
kerja..ofis..buisness..wedding..hadooiii..
serabut kusut habis..
bile dah serabut mule la tension..
arghhhhh

rgrd,
Muhamad Zayd | Photographer
017 – 687 9538 | Zaydphotography@gmail.com
http://www.flickr.com/photos/zaydsphotography


Latest : – Street Potraiture with Atira

Ana | Arizy

Update lagi…
Nama : Arizy Velentino & Azliana 
Tempat : Seri Kembangan
Event : Nikah | Sanding

Best Regard,
Muhamad Zayd
Photographer
017.687.95.38.
zaydphotography@gmail.com
Ym | zayd_suicider46